Hank Williams Tribute

Hank Williams is de eerste singer/songwriter die een superster werd, de godfather van de country music, geliefd bij country-, rockabilly- en americana-liefhebbers. Hij scoorde meer dan 50 hits, waaronder Jambalaya, Hey Good Lookin' en I Saw The Light.

 

Dé Europese tributeband speelt zijn muziek zoals het hoort: met steelguitar, fiddle, contrabas, lead- en rhythm guitar. Nergens hoor je Hank zó authentiek vertolkt worden!


Hank Williams

Hank Williams is een van de populairste Amerikaanse artiesten aller tijden. De countryzanger en songwriter scoorde tussen 1948 en 1953 vele hits met nummers als Hey Good Lookin', Cold, Cold Heart, Jambalaya, I Saw The Light en Your Cheatin' Heart.

 

Zijn uitstraling, zijn heldere stemgeluid en zijn virtuoze begeleidingsband, The Drifting Cowboys, bezorgden Williams een geweldige live-reputatie. Hij schreef de meeste nummers zelf en zijn vaak zwaarmoedige teksten gaan nog altijd door merg en been. Een van zijn bijnamen is 'The Hillbilly Shakespeare'.

 

Hank haalde de inspiratie uit zijn eigen tumultueuze leven, met mislukte huwelijken en grote hoeveelheden pillen en drank om de helse rugpijn te verzachten die hem vele jaren teisterde. Hank Williams was een echte rebel, een van de redenen dat hij nog altijd zo populair is. Hij stierf op 29-jarige leeftijd, in de nieuwjaarsnacht van 1953 op de achterbank van zijn Cadillac, aan een combinatie van pijnstillers en alcohol.


Hank Williams Tribute - click voor hi-res download (foto André Dieteman)
Hank Williams Tribute - click voor hi-res download (foto André Dieteman)

De show

Het repertoire van Hank Williams is zeer gevarieerd. Uiteraard worden alle bekende nummers gespeeld: Your Cheatin' Heart, Jambalaya, Hey Good Lookin', I Saw The Light, Kaw-Liga, Lost Highway, Lovesick Blues...

 

Daarnaast hoor je de meest dramatische tearjerkers, zoals I'm So Lonesome I Could Cry, afgewisseld met vrolijke hillbilly zoals bv Move It On Over. Ook brengt de band enkele van Hank's gospels ten gehore én verrassende up-tempo Western Swing songs.

 

De band bestaat uit de drie leden van rock'n'roll-band The Wieners - die allemaal een ander instrument bespelen dan gebruikelijk! - aangevuld met twee vaste gastmuzikanten.

 

De Hank Williams Tribute is de perfecte act voor country, rockabilly, Americana en folk-festivals, maar ook te gek in een popzaal. En met ingang van oktober 2024 te boeken als theaterprogramma... Waar ze ook spelen, puurder dan dit wordt het niet!


Boekingsinformatie

De theatershow 2024/2025 wordt geboekt door impresariaat ProActs, zie proacts.nl.

In Theater De Hofnar Valkenswaard wordt op zaterdag 24 februari 2024 een voorproefje gegeven, waarbij ook de Blue Grass Boogiemen zullen optreden: klik voor tickets.

 

Boekingen voor festivals en zalen worden gedaan door Hi Ho Silver. zie www.hihosilver.nl/hankwilliams. Meer weten? Bel 06 2122 3034.