The Wieners Play Hank Williams

Hank Williams is de eerste singer/songwriter die een superster werd, de godfather van de country music, geliefd bij country-, rockabilly- en americana-liefhebbers. Hij scoorde meer dan 50 hits, waaronder Jambalaya, Hey Good Lookin' en I Saw The Light.

 

The Wieners spelen zijn muziek zoals het hoort: met steelguitar, contrabas, akoestische en elektrische gitaar en fiddle. Nog nooit hoorde je Hank zó authentiek vertolkt worden!


Hank Williams

Hank Williams is een van de populairste Amerikaanse artiesten aller tijden. De countryzanger en songwriter scoorde tussen 1948 en 1953 vele hits met nummers als Hey Good Lookin', Cold, Cold Heart, Jambalaya, I Saw The Light en Your Cheatin' Heart.

 

Zijn uitstraling, zijn heldere stemgeluid en zijn virtuoze begeleidingsband, The Drifting Cowboys, bezorgden Williams een geweldige live-reputatie. Hij schreef de meeste nummers zelf en zijn vaak zwaarmoedige teksten gaan nog altijd door merg en been. Een van zijn bijnamen is 'The Hillbilly Shakespeare'.

 

Hank haalde de inspiratie uit zijn eigen tumultueuze leven, met mislukte huwelijken en grote hoeveelheden pillen en drank om de helse rugpijn te verzachten die hem vele jaren teisterde. Hij stierf op 29-jarige leeftijd, in de nieuwjaarsnacht van 1953 op de achterbank van zijn Cadillac, aan een combinatie van pijnstillers en alcohol.


The Wieners Play Hank Williams
The Wieners Play Hank Williams

Boekingsinformatie

The Wieners Play Hank Williams kan NU worden geboekt voor festivals en clubs én voor theatervoorstellingen in het seizoen 2024/2025.

 

Ook de jaarlijkse theatershow in De Hofnar Valkenswaard op zaterdag 24 februari 2024, krijgt ook een extra Hank-tintje, waarbij ook de Blue Grass Boogiemen zullen optreden: klik voor tickets.

 

Zie ook www.hihosilver.nl/hankwilliams. Meer weten? Bel 06 2122 3034.