The Wieners Play Hank Williams

Hank Williams is de eerste singer/songwriter die een superster werd, grondlegger van de country music, geliefd bij alle roots-, rockabilly- en Americana-liefhebbers. Hij scoorde meer dan 50 hits, waaronder Jambalaya, Hey Good Lookin' en I Saw The Light.

 

The Wieners brengen zijn muziek met de originele arrangementen, in de originele bezetting met steelguitar, fiddle, contrabas, lead- en rhythm guitar. Zie de speellijst!


Hank Williams

Zijn heldere stemgeluid en zijn virtuoze begeleidingsband The Drifting Cowboys, bezorgden Hank Williams een geweldige live-reputatie. Hij schreef de meeste nummers zelf en zijn vaak zwaarmoedige teksten gaan nog altijd door merg en been. Een van zijn bijnamen is 'The Hillbilly Shakespeare'.

 

Hank haalde de inspiratie uit zijn eigen tumultueuze leven, met mislukte huwelijken en grote hoeveelheden pillen en drank om de helse rugpijn te verzachten die hem van jongs af aan teisterde. Hank Williams was een echte rebel, een van de redenen dat hij nog altijd zo populair is. Hij stierf op 29-jarige leeftijd, in de nieuwjaarsnacht van 1953 op de achterbank van zijn Cadillac, aan een combinatie van pijnstillers en alcohol.


De show

The Wieners vertolken de muziek van Hank Williams op een ongekend authentieke manier. De hele sound, maar ook alle solo-werk, vaak meerstemmig, is voor de liefhebber direct herkenbaar. 

 

Uiteraard worden de hits gespeeld: Your Cheatin' Heart, Jambalaya, Hey Good Lookin', I Saw The Light, Kaw-Liga, Lost Highway, Lovesick Blues... Maar er is veel meer: het repertoire van Hank Williams is zeer gevarieerd. 

 

Je hoort hartverscheurende tearjerkers, zoals I'm So Lonesome I Could Cry, afgewisseld met vrolijke hillbilly meezingers, zoals Move It On Over. Ook brengt de band enkele van Hank's gospels ten gehore én verrassende up-tempo jazzy Western Swing songs.

 

Zoals je van The Wieners gewend bent, wordt het geheel aan elkaar gepraat met interessante fun-facts en anekdotes. Ze waren met hun eerbetoon aan Hank Williams oa al te zien in Paradiso Amsterdam, dB's Utrecht, Theater De Hofnar in Valkenswaard en de Goudse Schouwburg in Gouda. Met ingang van oktober 2024 staat een aantal theatershows in de planning, de kaartverkoop begint binnenkort.

 

Hou je van Americana, honky tonk, bluegrass, folk of country, dan is deze show van The Wieners een must... Puurder wordt het niet!


Boekingsinformatie

De theatershow 2024/2025 wordt geboekt door impresariaat ProActs, zie proacts.nl.

 

Boekingen voor festivals en zalen worden gedaan door Hi Ho Silver. zie www.hihosilver.nl/hankwilliams. Meer weten? Bel 06 2122 3034.


The Wieners Play Hank Williams (foto André Dieterman)
The Wieners Play Hank Williams (foto André Dieterman)