The Wieners Play Ricky Nelson

Een tribute to rock'n'roll-zanger Ricky Nelson. De man van Hello Mary Lou en Lonesome Town maar ook van vele lekkere rockers. Ricky's Garden is een heel afwisselende CD, vol swingende én romantische liedjes. Beluister hier!

 

Een avondvullende show rond dit tieneridool zal er niet inzitten maar ben je een liefhebber van Ricky's muziek, kom dan zeker een keer kijken naar The Wieners.


Ricky Nelson

Als kind acteerde Ricky Nelson in de populaire televisieserie The Nelsons, samen met zijn ouders en zijn broer. Niet in de laatste plaats dankzij zijn looks werd hij een van de eerste tienersterren in Amerika, zeker toen hij in 1957 ook ging zingen in de serie.

 

Van het een kwam het ander en al snel verkocht hij zó veel platen in de VS, dat hij op dat gebied enkel Elvis Presley voor zich moest dulden. Ricky's grootste hits waren Hello Mary Lou, Lonesome Town en Travelin' Man. Hij nam ook stevige rockers op, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor gitarist James Burton.

 

Gedurende de sixties werd het succes minder. Ricky veranderde zijn naam in Rick en de muziekstijl ging van rock'n'roll meer de countrykant op. Zijn oude fans waardeerden dit maar matig. Tijdens een festival in Madison Square Garden, New York, verliet hij boos het podium nadat hij werd weggehoond door het publiek. Nelson schreef daarover het lied Garden Party (1972), dat prompt zijn eerste hit sinds 10 jaar werd.

 

In de jaren '70 en '80 raakte hij in de vergetelheid, tot hij in 1985 met veel succes meedeed aan een serie Golden Oldie-concerten in Engeland. Dit leidde tot een soortgelijke tour door de Verenigde Staten. Tijdens die tour kwam hij, op oudejaarsdag 1985, bij een vliegtuigongeluk in Texas om het leven, samen met zijn gehele begeleidingsband. Ricky Nelson werd 45 jaar oud.


CD Ricky's Garden

Bij de live opnames in het gezellige zaaltje achter Café Du Commerce in Valkenswaard, brachten The Wieners een eerbetoon aan Ricky Nelson, waarbij de band versterkt werd met twee extra achtergrondzangers: Jan van Delft en Erwin Botteram.

 

Sil Stranders maakte de opnames en mixte die tot een mooi geheel, met als resultaat: Ricky's Garden / The Wieners Play Ricky Nelson.

 

Een heel afwisselend plaatje met échte dansnummers en heel rustige ballads. Te beluisteren op alle online platforms en te koop op CD, klik hier.

Koop de CD!
Koop de CD!