The Wieners Play Ricky Nelson

De nieuwste tribute van The Wieners is een ode aan rock'n'roll-zanger Ricky Nelson

In 2018 verscheen Ricky's Garden, de meest afwisselende CD van The Wieners tot nog toe, vol swingende jivers én een enkele romantische crooner. Beluister hier!

 

Een avondvullende show rond dit tieneridool zal er niet inzitten maar ben je een liefhebber van Ricky's muziek, kom dan zeker een keer kijken naar The Wieners.


Ricky Nelson

 

Als kind acteerde Ricky Nelson in de populaire televisieserie The Nelsons, samen met zijn ouders en zijn broer. Niet in de laatste plaats dankzij zijn looks werd hij een van de eerste tienersterren in Amerika, zeker toen hij in 1957 ook ging zingen in de serie.

 

Van het een kwam het ander en al snel verkocht hij zó veel platen in de VS, dat hij op dat gebied enkel Elvis Presley voor zich moest dulden. Ricky's grootste hits waren Hello Mary Lou, Lonesome Town en Travelin' Man. Hij nam ook stevige rockers op, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor gitarist James Burton.

 

Gedurende de sixties werd het succes minder. Ricky veranderde zijn naam in Rick en de muziekstijl ging van rock'n'roll meer de countrykant op. Zijn oude fans waardeerden dit maar matig. Tijdens een festival in Madison Square Garden, New York, verliet hij boos het podium nadat hij werd weggehoond door het publiek. Nelson schreef daarover het lied Garden Party (1972), dat prompt zijn eerste hit sinds 10 jaar werd.

 

In de jaren '70 en '80 raakte hij in de vergetelheid, tot hij in 1985 met veel succes meedeed aan een serie Golden Oldie-concerten in Engeland. Dit leidde tot een soortgelijke tour door de Verenigde Staten. Tijdens die tour kwam hij, op oudejaarsdag 1985, bij een vliegtuigongeluk in Texas om het leven, samen met zijn gehele begeleidingsband. Ricky Nelson werd 45 jaar oud.


CD Ricky's Garden (2018)

Elk jaar in mei organiseren The Wieners een luisterconcert in het gezellige zaaltje achter Café Du Commerce in Valkenswaard - zie www.hihosilver.nl/ducommerce. In 2018 was dat een speciaal eerbetoon aan Ricky Nelson, waarbij de band versterkt werd met twee extra achtergrondzangers: Jan van Delft en Erwin Botteram.

 

Van het optreden werden live opnames gemaakt door Sil Stranders, die het tevens tot een mooi geheel mixte en daar was-ie: Ricky's Garden / The Wieners Play Ricky Nelson.

 

Een heel afwisselend plaatje met échte dansnummers en heel rustige ballads. Te beluisteren op alle online platforms en te koop op CD, klik hier

Koop de CD!
Koop de CD!