The Wieners Play Johnny Cash

Tribute To Johnny Cash! The Wieners spelen zijn klassiekers uit de 50s, 60s en 70s, oa: Ring Of Fire, I Walk The Line, San Quentin, Folsom Prison Blues en A Boy Named Sue.

 

Het live mini-album CASHBACK werd opgenomen in Mini-theater De Melkbus in Dordrecht. Ook Countryzanger Dick van Altena is te horen op de plaat, hij zingt het nummer A Thing Called Love.


Johnny Cash

Het werk van Johnny Cash is een genre op zich geworden, een mengeling van country, folk, blues, rockabilly, gospel en rock. Hij werd wereldwijd bekend als The Man in Black (de man in het zwart) en hij viel op door zijn diepe baritonstem.

 

Cash' rauwe, vaak cynische teksten en zijn innemend lichte southern drawl deden de rest: Johnny Cash is een legende die nog steeds vele mensen aanspreekt, zeker ook jongeren. Een pure rebel en een van de invloedrijkste zangers ooit. Zo belandde hij in Rolling Stone op de 31e plaats in de lijst van de honderd grootste artiesten aller tijden. 

 

Cash overleed in 2003 op 71-jarige leeftijd in het Baptist Hospital in Nashville aan de gevolgen van suikerziekte, kort nadat zijn vrouw June Carter was gestorven. 

 

The Wieners richten zich vooral op het vroege werk van Cash, zoals de nummers die hij in de jaren '50 als beginnend artiest opnam voor SUN Records in Memphis. Net als bij de andere tributes, wordt niet geprobeerd de originele artiest te imiteren, het is puur een muzikaal eerbetoon!


CD Cashback

Cashback werd live opgenomen in het gezellige mini-theater De Melkbus in Dordrecht, door Marc Burger van Burger Productions. Op de plaat oa een gastoptreden van Dick van Altena. Klik hier om te bestellen, of beluister fragmenten hieronder.

Koop de CD!
Koop de CD!


Boekingsinformatie

De Johnny Cash Tribute van The Wieners kan worden geboekt op festivals of in de vorm van een luisterconcert. Het repertoire is 60 minuten en kan evt worden uitgebreid met andere rock'n'roll of country. Ook mogelijk in combinatie met Dick van Altena.

 

Meer weten? Neem contact op met Hi Ho Silver: +31(0)6 2122 3034, zie www.hihosilver.nl/johnnycashtribute.


The Wieners in jail
The Wieners in jail