The Wieners Play Buddy Holly

Een hommage aan de legendarische zanger, gitarist en songwriter Buddy Holly, door rock'n'roll-band The Wieners. De CD Just Like Buddy Holly is weer te koop, begin 2019 komen er vier Buddy Holly Tributeshows en in september 2019 een theatertour!

 

In het verleden speelden The Wieners met oa een strijkersensemble o.l.v. topvioliste Emmy Verhey - én met Tommy Allsup, de originele leadgitarist van Buddy Holly!


Buddy Holly

Buddy Holly geldt als een van de grondleggers van de popmuziek. Grote hits van hem zijn oa That'll Be The Day, Oh Boy!, Heartbeat en Peggy Sue. Bijzonder in de fifties was dat hij zijn eigen nummers schreef en ook zelf muziek produceerde. Voor The Beatles, The Rolling Stones en vele anderen, was Buddy een zeer belangrijke inspiratiebron.

 

Vandaag de dag is Buddy Holly nog steeds een cultfiguur. Door zijn muziek, zijn iconische bril én door het stormachtige verloop van zijn carrière: hij maakte gedurende slechts drie jaar platen en stierf al op 22–jarige leeftijd bij een vliegtuigongeval.

 

Bij dat ongeluk op 3 februari 1959 - bekend als The Day The Music Died - kwamen ook Ritchie Valens en The Big Bopper om. Zij namen op het laatste moment de plaatsen in het kleine vliegtuigje over van Buddy's bandleden Tommy Allsup en Waylon Jennings.


Met Emmy Verhey

Hier een van de songs die Buddy Holly in 1958 opnam met het Dick Jacobs Orchestra, uitgevoerd door The Wieners en een strijkkwartet onder leiding van Emmy Verhey. Meer nummers van dit concert zijn te zien op YouTube: klik hier.


CD Just Like Buddy Holly (2008)

In 2008 brachten The Wieners 'Just Like Buddy Holly' uit, live opgenomen in de eerste Wieners-bezetting zonder drums, afgezien van een enkele snare-trommel. Opname door Sil Stranders, mix door Geurt Engelsman. Net als alle albums is ook deze te vinden op iTunes en Spotify, en te koop op CD voor € 5,- excl verzendkosten: klik hier!

CD Just Liike Buddy Holly
Koop de CD!


Tributes 2019

Op 3 februari 2019 is het 60 jaar geleden dat Buddy Holly verongelukte. The Wieners brengen rond die datum vier verschillende tribute-concerten:

  

di 8 jan 2019: 

Rie Theater, Woerden

- try out!


za 12 jan 2019: 

Theater De Hofnar, Valkenswaard

- theatershow met muzikale gasten: info


za 2 feb 2019: 

Heimathaus, Twist DLD

- clubshow


zo 3 feb 2019: 

Dorpshuis Kulturhus, Angeren

- luisterconcert


In september 2019 komt er een korte theatertour: The Wieners Play Buddy Holly, met als gast Cor Sanne. Zie hihosilver.nl voor meer info. Boekingen: ProActs.


Interview Eindhovens Dagblad

In januari 2019 was er in het Eindhovens Dagblad uitgebreid aandacht voor The Wieners Play Buddy Holly, klik hier voor de online versie. Boekingsinformatie

Wil je de Buddy Holly-tribute van The Wieners boeken op je festival of in de vorm van een luisterconcert, neem dan contact op met Hi Ho Silver: +31(0)6 2122 3034, zie www.hihosilver.nl/justlikebuddyholly. Voor de theatershows kun je bellen met ons impresatiaat ProActs: +31(0)513 410 538.

 

Voor bio, technische rider en persfoto, zie downloads.


Persfoto

Klik op de foto hieronder om te downloaden (300 dpi). Aub de fotograaf vermelden.

The Wieners Play Buddy Holly (foto: Hi Ho Silver)
The Wieners Play Buddy Holly (foto: Hi Ho Silver)