The Wieners Play Buddy Holly

Een hommage aan de legendarische zanger, gitarist en songwriter Buddy Holly, door rock'n'roll-band The Wieners. De CD Just Like Buddy Holly is te koop in de shop. Misschien binnenkort weer live te zien in het theater. 


Tijdens eerdere Buddy Holly-tributes, speelden The Wieners met topvioliste Emmy Verhey en met Tommy Allsup, de originele leadgitarist van Buddy Holly! 


Buddy Holly

Buddy Holly geldt als een van de grondleggers van de popmuziek. Grote hits van hem zijn oa That'll Be The Day, Oh Boy!, Heartbeat en Peggy Sue. Bijzonder in de fifties was dat hij zijn eigen nummers schreef en zelf platen produceerde. Voor The Beatles, The Rolling Stones en vele anderen, was Buddy een zeer belangrijke inspiratiebron.

 

Vandaag de dag is Buddy Holly nog steeds een cultfiguur. Door zijn muziek, zijn iconische bril én door het stormachtige verloop van zijn carrière: hij maakte gedurende slechts drie jaar platen en stierf al op 22–jarige leeftijd bij een vliegtuigongeval.

 

Bij dat ongeluk op 3 februari 1959 - bekend als The Day The Music Died - kwamen ook Ritchie Valens en The Big Bopper om. Zij namen op het laatste moment de plaatsen in het kleine vliegtuigje over van Buddy's bandleden Tommy Allsup en Waylon Jennings.Met Emmy Verhey

Hier een van de songs die Buddy Holly in 1958 opnam met het Dick Jacobs Orchestra, uitgevoerd door The Wieners en een strijkkwartet onder leiding van Emmy Verhey. Meer nummers van dit concert zijn te zien op YouTube: klik hier.


CD Just Like Buddy Holly

The Wieners brachten al in 2009 een live tribute-cd uit, 'Just Like Buddy Holly'. Opname door Sil Stranders, mix door Geurt Engelsman. Net als alle albums is ook deze te vinden op iTunes en Spotify, en te koop op CD voor € 6,- excl verzendkosten: klik hier!

CD Just Liike Buddy Holly
Koop de CD!


Interview Eindhovens Dagblad

In januari 2019 was er in het Eindhovens Dagblad uitgebreid aandacht voor The Wieners Play Buddy Holly, klik hier voor de online versie. 


Persfoto

Klik op de foto hieronder om te downloaden (300 dpi). Aub de fotograaf vermelden.

The Wieners Play Buddy Holly (foto: Hi Ho Silver)
The Wieners Play Buddy Holly (foto: Hi Ho Silver)