The Wieners Play The Everly Brothers

The Wieners brengen een eerbetoon aan The Everly Brothers: alle hits zoals Bye Bye Love, Til I Kissed You, All I Have To Do Is Dream maar ook minder bekende juweeltjes.

 

De theatershow 'The Wieners Play The Everly Brothers' is te zien in het hele land: klik hier voor de speellijst. Na de zomer wéér ruim 40 keer in de  theaters, de data volgen! Van de show is een DVD gemaakt en al eerder bracht de band de CD 'Bird Dogs' uit.>> MEER VAN DEZE TRIBUTE OP YOUTUBE <<

 

Op 17 september 2018 waren The Wieners te gast bij Veronica Inside. Johan Derksen zei in de uitzending dat hij nog nooit een duo heeft gehoord dat de sound van The Everly Brothers zo goed benadert als The Wieners.


The Everly Brothers

Don en Phil Everly leerden al op zeer jonge leeftijd het vak van countryzanger van hun vader, voordat ze als duo een van de belangrijkste rock‘n'roll-acts zouden worden. De feilloze samenklank van hun bloedverwante stemmen bracht een element uit de familietraditie van de country en folk in de popmuziek.

 

Het resultaat wist generatiekloven te overbruggen, vooral in de fifties en sixties. Hun invloed is terug te vinden bij iedere popband met harmonieuze samenzang, van The Beatles tot Simon & Garfunkel. Door persoonlijke problemen groeiden de broers uit elkaar en na een ruzie op het podium in 1973 hielden ze het voor gezien.

 

In 1984 maakten ze een glorieuze comeback, met een nieuwe tophit van de hand van hun fan Paul McCartney, On The Wings Of A Nightingale. Hun plek in de muziekhistorie was toen al lang en breed veiliggesteld. 

 

In de theatershow The Wieners Play The Everly Brothers komen alle muzikale hoogtepunten aan bod en vele mooie anekdotes.


Theaterseizoen 2018-2019

Hieronder de shows van The Wieners Play The Everly Brothers in het lopende seizoen. Klik op de flyer om naar de site van Hi Ho Silver te gaan met de ticket-links.

 

'Wegens succes geprolongeerd'... De theaterzalen zaten bomvol en daarom komen er volgend seizoen, vanaf oktober 2019 tot en met mei 202, nog eens ruim 40 shows! De eerste data zijn al terug te vinden in de agenda op deze site. De volledige speellijst wordt binnenkort bekend gemaakt.

Klik op de flyer voor details & links naar ticketverkoop
Klik op de flyer voor details & links naar ticketverkoop


'Gezien' Algemeen Dagblad (apr 2019)

Na een van de twee uitverkochte shows in de Goudse Schouwburg in Gouda, werd het publiek om hun mening gevraagd: 


Live recensie BD/AD (dec 2018)

Volgens Brabants Dagblad en Algemeen Dagblad zijn The Wieners 'te goed om mee te zingen'... 'uit angst om afbreuk te doen aan zoveel perfectie'. Lees het artikel online.

The Wieners Play The Everly Brothers - foto: Gerrit Groeneveld, Brabants Dagblad
The Wieners Play The Everly Brothers - foto: Gerrit Groeneveld, Brabants Dagblad

Live DVD (2018)

The Wieners Play The Everly Brothers op DVD! Twaalf live nummers, opgenomen tijdens de show in Theater De Hofnar in Valkenswaard. De DVD is gefilmd en gemonteerd door Peter Aerts, met live geluid door Viek Gosen. Nu te koop in de webshop van The Wieners voor slechts € 10,- plus verzending: klik hier. Zie de video.

Koop de DVD!
Koop de DVD!


CD Bird Dogs (2014)

De CD Bird Dogs is geheel live opgenomen met publiek tijdens een optreden in Het Turfschip in Nieuwkoop. Opname en mix door Sil Stranders. De CD is eveneens te koop in de webshop en kost slechts € 5,-: klik hier.

Koop de CD!
Koop de CD!


Boekingsinformatie

Boekingen voor de theatershows verlopen via Impresariaat ProActs: +31(0)513 410538. Ook in het seizoen 2019/2020 komt er een theatertour. Programmeurs kunnen daarvoor nu al contact opnemen met het impresariaat.

 

Overige shows van The Wieners boek je rechtstreeks bij Hi Ho Silver: +31(0)6 21223034.

 

Voor bio's, technische riders en persfoto's, zie downloads.


Persfoto

Voor The Wieners Play The Everly Brothers kunt u onderstaande foto gebruiken. Klik om te downloaden in 300 dpi. Bij publicatie dient u de naam van de fotograaf te vermelden.

The Wieners Play The Everly Brothers (foto: Gijsbert van der Wal)
The Wieners Play The Everly Brothers (foto: Gijsbert van der Wal)