The Wieners Play The Everly Brothers

VERZOEKNUMMER INDIENEN: Heb je een kaartje voor The Wieners Play The Everly Brothers III - Special Request? Klik dan HIER om je favoriete nummer aan te vragen!

 

The Wieners brengen een eerbetoon aan The Everly Brothers: alle hits zoals Bye Bye Love, Til I Kissed You, All I Have To Do Is Dream maar ook minder bekende juweeltjes.

Ook in 2024/2025 weer in de theaters! Scroll naar beneden voor de speellijst. 

The Wieners waren te gast bij Veronica Inside. Johan Derksen zei in de uitzending dat hij nog nooit een duo heeft gehoord dat de sound van The Everly Brothers zo goed benadert als The Wieners: klik hier voor het fragment op YouTube.


The Everly Brothers

Don en Phil Everly leerden al op zeer jonge leeftijd het vak van countryzanger van hun vader, voordat ze als duo een van de belangrijkste rock‘n'roll-acts zouden worden. De feilloze samenklank van hun bloedverwante stemmen bracht een element uit de familietraditie van de country en folk in de popmuziek.

 

Het resultaat wist generatiekloven te overbruggen, vooral in de fifties en sixties. Hun invloed is terug te vinden bij iedere popband met harmonieuze samenzang, van The Beatles tot Simon & Garfunkel. Door persoonlijke problemen groeiden de broers uit elkaar en na een ruzie op het podium in 1973 hielden ze het voor gezien.

 

In 1984 maakten ze een glorieuze comeback, met een nieuwe tophit van de hand van hun fan Paul McCartney, On The Wings Of A Nightingale. Hun plek in de muziekhistorie was toen al lang en breed veiliggesteld. 

 

In de theatershow The Wieners Play The Everly Brothers komen alle muzikale hoogtepunten aan bod en vele mooie anekdotes.


Theatershow

De theaters zitten sinds 2018 bomvol, komend seizoen weer een nieuwe programma, dit keer met verzoekjes uit het publiek: zie de agenda!

Review AD: 'Te goed om mee te zingen'

Volgens de recensent van Brabants Dagblad en Algemeen Dagblad durfde het publiek bij de theatershow in Zaltbommel niet mee te zingen, 'uit angst om afbreuk te doen aan zoveel perfectie'. Lees het artikel online.

The Wieners Play The Everly Brothers - foto: Gerrit Groeneveld, Brabants Dagblad
The Wieners Play The Everly Brothers - foto: Gerrit Groeneveld, Brabants Dagblad

'Gezien' Algemeen Dagblad

Na een van de twee uitverkochte shows in de Goudse Schouwburg in Gouda, werd het publiek om hun mening gevraagd: 


Live DVD

The Wieners Play The Everly Brothers op DVD! Twaalf live nummers, opgenomen tijdens de theatershow, gefilmd en gemonteerd door Peter Aerts, met live geluid door Viek Gosen. Er is niks later ingespeeld of gedubd, 100% live!

 

Review Boppin' Around: '...zodra ze samen hun keel openzetten krijg je die hoge snerpende samenzang en instant hemelse magie van The Everly Brothers'

 

De DVD is te koop in de webshop van The Wieners voor slechts € 10,- plus verzending: klik hier

Koop de DVD!
Koop de DVD!


CD Bird Dogs

De CD Bird Dogs is geheel live opgenomen met publiek tijdens een optreden in Het Turfschip in Nieuwkoop. Opname en mix door Sil Stranders. De CD is eveneens te koop in de webshop en kost slechts € 6,-: klik hier.

Koop de CD!
Koop de CD!


Boekingsinformatie

Boekingen voor de theatershows verlopen via Impresariaat ProActs: +31(0)513 410538.

 

Overige shows van The Wieners boek je rechtstreeks bij Hi Ho Silver: +31(0)6 21223034.

 

Voor bio's, technische riders en persfoto's, zie downloads.


Persfoto

Voor The Wieners Play The Everly Brothers kan een van onderstaande foto's worden gebruikt. Klik om te downloaden in 300 dpi. Bij publicatie dient de naam van de fotograaf te worden vermeld.

The Wieners Play The Everly Brothers (foto: André Dieterman)
The Wieners Play The Everly Brothers (foto: André Dieterman)
The Wieners Play The Everly Brothers (foto: Tony Versluis)
The Wieners Play The Everly Brothers (foto: Tony Versluis)
The Wieners Play The Everly Brothers (foto: Gijsbert van der Wal)
The Wieners Play The Everly Brothers (foto: Gijsbert van der Wal)